Anna bytte från finansbranschen till konsultmäklare

Anna Westrin är marknadschef på Konsultkompaniet. Hon kom dit våren 2008 från it-distributören Azlan. Egentligen hade hon tänkt sig att arbeta med finansiering och efter civilekonomstudier och arbete med kreditgivning på Swedbank och fyra år på Manpowers key account team växlade hon över till it-branschen.

anna_w

– Jag tycker att it-branschen är så spännande. Den är så central i näringslivet och samtidigt fylld av så spännande människor, udda personligheter och sprudlande kreativitet. Dessutom får jag arbeta med försäljning vilket ger mig chansen att träffa alla dessa människor.

Att det blev Konsultkompaniet för Anna berodde på olika saker som hon gillar. Det viktigaste är att hon gillar bolagets värderingar för hur man hanterar relationer med kunder, leverantörer och partners. ”Jag gillar ärligheten och transparensen här, den gör att jag sover gott om natten”, säger hon.

– It-branschen är ju en ankdamm och skulle man inte sköta sig så skulle det sprida sig ganska snabbt. Då känns det bra att vi arbetar med långsiktiga relationer till både partners och kunder. Det blir aldrig lockande att ta genvägar.

Mycket av Annas tid går ut på att leta specialkompetenser och bygga nätverk. Konsultkompaniet försöker ständigt ligga i framkanten när det gäller att hitta specialister på nya områden och ibland betyder att man får leta en del. Sedan ska dessa pusslas ihop med uppdragen och där är det inte bara de formella kompetenserna som avgör. Stora kunder har ofta väldigt olika med olika typer av krav och uppföljning. Det gäller att konsultens kemi fungerar med uppdragsgivaren också. Detta syns förstås inte i de offentliga upphandlingarna men bakom alla skallkraven är det viktigt att alla personer fungerar tillsammans. Då kan det bli jättebra.

– Det är ofta extremt innovativa konsulter jag arbetar med. Det är inspirerande och gör varje dag intressant. Jag brukar tänka att det är samma sorts personligheter som tagit fram mina favoritprylar Iphonen och Spotify, avslutar Anna.